Naket – en annan tid

naket

Det fanns en tid när jag ofta fick teckna naket folk. LL-förlaget (LL står här för lättläst) hade bland annat en serie av Per Gustavsson som hette En naken karl. Sen var det Kyss mig av Johan Werkmäster, som hade ett omslag som inte hade passerat idag … men på nittiotalet, då var det annorlunda, då tryckte man till och med upp den här bilden som vykort!

Men böcker som var helt okej att trycka för tjugo år sedan, kan knappt visas på bild på internet idag. Jag har fotograferat dem ”i hög” för att det inte skulle bli så … vad säger dom i Amerika … explicit, men risken finns att den här bilden blir bortsorterad av någon snörpig server någonstans, eller anmäld av en likaledes person …

Bilderboken med paret i gröna sängen är Kan man beställa en bror? av Dan Höjer (Rabén och Sjögren) och den med tjejen som räcker upp händerna i luften är Midsommar av Per Gustavsson (notera getingen som sticker mannen i rumpan här).

Vad var det som hände? Varför har alla blivit så pryda? Varför får jag en känsla av att det här inlägget borde beläggas med ”triggervarning”?

Nittotalet kom tillbaka, allt är förlåtet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s